Υλικά
-
3 πατάτες
-
3 κρεμμύδια
-
2 πράσα
-
3 καρότα
-
1 ματσάκι σέλινο ή 4 κλωνάρια σέλερι
-
100 γρ. χυμό ντομάτας
-
πλιγούρι η κριθαράκι
-
χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
-
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-
2 κ.σ. ταχίνι
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Μια διαφορετική και θρεπτική πρόταση για όσους αγαπούν τις σούπες.
Βήματα
1
Τέλος
|
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα λαχανικά για 10 λεπτά, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, ζωμό λαχανικών (προαιρετικά) ή ζεστό νερό ίσα ίσα να τα καλύψει και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε το πλιγούρι ή κριθαράκι (εγώ επέλεξα πλιγούρι) και αφού πάρει μια βράση το φαγητό το σβήνουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για 15-20 λεπτά (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό). |
4
Τέλος
|
Σε ενα μπόλ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με το ταχίνι μέχρι να ενσωματωθεί και προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζουμί της σούπας μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα. |
5
Τέλος
|
Όταν ετοιμαστεί το βάζουμε στην σούπα και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Σερβίρεται ζεστή φυσικά. |