0 0
Χορτόσουπα με ταχίνι και πλιγούρι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

3 πατάτες
3 κρεμμύδια
2 πράσα
3 καρότα
1 ματσάκι σέλινο ή 4 κλωνάρια σέλερι
100 γρ. χυμό ντομάτας
πλιγούρι η κριθαράκι
χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ταχίνι
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Χορτόσουπα με ταχίνι και πλιγούρι

και χειμωνιατικα λαχανικα

Κουζίνα:

φουλ θρεπτική

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Μια διαφορετική και θρεπτική πρόταση για όσους αγαπούν  τις σούπες.

(Visited 230 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.

2
Τέλος

Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα λαχανικά για 10 λεπτά, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, ζωμό λαχανικών (προαιρετικά) ή ζεστό νερό ίσα ίσα να τα καλύψει και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

3
Τέλος

Ρίχνουμε το πλιγούρι ή κριθαράκι (εγώ επέλεξα πλιγούρι) και αφού πάρει μια βράση το φαγητό το σβήνουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο για 15-20 λεπτά (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό).

4
Τέλος

Σε ενα μπόλ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με το ταχίνι μέχρι να ενσωματωθεί και προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζουμί της σούπας μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.

5
Τέλος

Όταν ετοιμαστεί το βάζουμε στην σούπα και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Σερβίρεται ζεστή φυσικά.

προηγούμενο
Πράσινη σαλάτα με ρόδι και μανούρι
επόμενο
Τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού
προηγούμενο
Πράσινη σαλάτα με ρόδι και μανούρι
επόμενο
Τραγανές μπουκιές κουνουπιδιού