Υλικά
-
1 μεγάλο κουνουπίδι, σε μπουκιές
-
1 φακελάκι φρυγανιά τριμμένη
-
100 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
-
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
-
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
-
ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
-
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι
-
1 λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)
-
αλάτι
-
ε.π. ελαιόλαδο
-
μαϊντανό, κατά βούληση
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Ενσωματώνουμε τη φρύγανια, το αλεύρι και τριμμένο κεφαλοτύτι ή γραβιέρα. |
2
Τέλος
|
Χτυπάμε τα αυγά. |
3
Τέλος
|
Περνάμε τις μπουκιές του κουνουπιδιού από τα αυγά μετά από το μείγμα αλεύρι - φρυγανιά και τηγανίζουμε σε μέτρια προς καυτή φωτιά. |
4
Τέλος
|
Αφαιρούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. |
5
Τέλος
|
Για την σάλτσα γιαουρτιούΑνακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. |
6
Τέλος
|
Σερβίρουμε το κουνουπίδι με την σάλτσα γιαουρτιού. |