Υλικά
-
2 χοιρινές μπριζόλες
-
1 πορτοκάλι το χυμό του
-
1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
-
15 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
-
1/2 κ.γ. μουστάρδα
-
αλάτι κατά βούληση
-
15 ml. ελαιόλαδο
-
1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1/4 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
Πληροφορίες
Μια γεύση, που να “κρατά” στον ουρανίσκο, πλούσια και συνάμα χορταστική. Λοιπόν φτιάχνουμε χοιρινές μπριζόλες, που δένουν απίθανα με το πορτοκάλι αλλά και το γεμάτο άρωμα του δεντρολίβανου.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό του πορτοκαλιού, τη μαρμελάδα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. |
3
Τέλος
|
Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά το μίγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. |
4
Τέλος
|
Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Αφήνουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. |
5
Τέλος
|
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει. Σοτάρουμε τις μπριζόλες για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. |
6
Τέλος
|
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες με τα υγρά του τηγανιού σε ένα ταψί και προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τα κρεμμύδια. |
7
Τέλος
|
Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα πορτοκαλιού που φτιάξαμε και καλύπτουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού. |
8
Τέλος
|
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. |