• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ingredient: ελαιόλαδο

Ξινόχονδρος με καπνιστό κουνέλι

Χρόνος ψησίματος: 30'
Κουζίνα:
«Χόνδρος» ή «χόντρος» ονομάζεται το σπασμένο σιτάρι στην Κρήτη, την Κάρπαθο και τα Κύθηρα. Σύμφωνα με Γεωπονικά, στην αρχαιότητα ονόμαζαν «χόνδρο» το αποφλοιωμένο δίκοκκο σιτάρι (Triticum dicoccum), το οποίο είχαν βράσει και αναμείξει...

Μπιφτέκι ταψιού με φέτα

Χρόνος ψησίματος: 50'
Κουζίνα:
Είναι διαφορετικό,μοιάζει με πίτα μιας και απλώνετε στο ταψί ,αλλά το αποτέλεσμα θα σας ξεσηκώσει ,όσο και άν σας φαίνεται περίεργο.Η συνταγή ανήκει  στην μεγάλη μαγείρισσα έυη βουτσινά,ή οποία δεν...

Ταραμοσαλάτα κωνσταντινοπολίτικη

Η γιαγιάδες , τις σκορδαλιές  και τις ταραμοσαλάτες τις έφτιαχναν πάντα στο γουδί. Βέβαια είχε περισσότερη φασαρία απ’ ότι στο μπλέντερ και η ταραμοσαλάτα γίνεται λιγότερο λεία, αλλά η γεύσεις της...

Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα σκόρδου

Όταν έχουμε γαρίδες να μαγειρέψουμε, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Για τους περισσότερους από μας, η πρώτη σκέψη είναι γαριδομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι, ή γιουβέτσι. Ένας πιο εύκολος, γρήγορος και εξίσου...

Λινγκουίνι με σπανάκι, μανιτάρια

Χρόνος ψησίματος: 45'
Κουζίνα:
Tα ζυμαρικά τα τιμάμε ιδιαίτερα στο σπίτι μας! Αλλά πέρα από τις «συνηθισμένες» συνταγές (π.χ. με κόκκινη σάλτσα ή με κιμά) ψάχνουμε πάντα και για φρέσκες, διαφορετικές προτάσεις. Αυτή εδώ και θα σας εντυπωσιάσει και θα...

Αφράτα τηγανιτά κεφτεδάκια

Χρόνος ψησίματος: 30'
Κουζίνα:
Υπέροχα μυρωδάτα κεφτεδάκια με ένα αρωματικό ντιπ γιαουρτιού.Το  αγαπημένο σας έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε σαν μεζέ με το ποτό σας, ή σαν ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.

Πληγούρι σαλάτα ή χειμωνιάτικο ταμπουλέ

Χρόνος ψησίματος: 45'
Κουζίνα:
Μια εξαιρετικά θρεπτική σαλάτα, που συνδυάζει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά. Όλα δηλαδή τα μακροθρεπτικά συστατικά που θέλουμε από ένα γεύμα, μαζί με πολλές βιταμίνες συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες.

Αρνίσια «παϊδάκια» με μείγμα μπαχαρικών dukkah

Χρόνος ψησίματος: 45'
Κουζίνα:
Εδώ δεν μιλάμε για μείγμα μπαχαρικών όσο για ξηρούς καρπούς με πικάντικη και καπνιστή γεύση που αρωματίζουν διάφορα πιάτα. Το ντούκα το φτιάχνουν με διάφορες παραλλαγές σε όλη την Αίγυπτο....