Η παραπάνω συνταγή γίνεται κατά κόρων σε όλη την Κρήτη ιδιαιτέρως το Πάσχα. Ο Αριστοφάνης έγραψε «Τα έντερα των τετραπόδων χορδάς καλούσι, χορδή γαρ εστί το λεπτόν έντερον, ό ειώθασι πλέκειν...
Οι λέξεις «γαρδούμιο» και η «πλεκτή» δηλαδή τα γνωστά σε όλους μας, γαρδούμπα και κοκορέτσι αναφέρονται ακόμη και στα ομηρικά έπη. Ο τρόπος δε που τα έφτιαχναν, δε διαφέρει και πολύ...
Έχει αρχική προέλευση στις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως ο Λίβανος και η Συρία. Φυσικά έχει πιά γίνει αγαπητό σε πολλούς τόπους και η βασική παρασκευή του είναι κλασική.
Ινδική ρεβυθάδα που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλες τις άλλες. Μόνο για τους λάτρεις του πικάντικου,σερβίρονται ιδανικά με γιαούρτι για να απαλύνουν έντονα μπαχαρικά.
Φτιάξτε ένα απολαυστικό πιάτο με πρωταγωνιστές το σολομός, τη γεύση και τα ω-3 λιπαρά, που ωφελούν τη μνήμη και την καρδιά σας, και το κόκκινο τσάι Rooibos. Το συγκεκριμένο περιέχει ελάχιστες τανίνες...
Μια γεύση, που να “κρατά” στον ουρανίσκο, πλούσια και συνάμα χορταστική. Λοιπόν φτιάχνουμε χοιρινές μπριζόλες, που δένουν απίθανα με το πορτοκάλι αλλά και το γεμάτο άρωμα του δεντρολίβανου.