Υλικά
-
2 μεγάλα ώριμα νεκταρίνια ή ροδάκινα
-
2 ώριμες ντομάτες
-
⅛ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-
2 μπάλες τυρί buratta, κομμένη στη μέση
-
1/2 χούφτα μικρά φύλλα βασιλικού (ή δοκιμάστε ταϊλανδέζικο βασιλικό)
-
αλάτι κατά βούληση
-
Κόκκους πιπεριού σπασμένους
-
Λευκό βαλσάμικο σάλτσα
-
3 κ.σ. λευκό βαλσάμικο
-
1 κ.σ. μέλι
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόψτε απαλά το τυρί στη μέση και τοποθετήστε την ανοιχτή πλευρά προς τα κάτω και στο κέντρο των πιάτων ( η συνταγή είναι για 2 πιάτα ). |
2
Τέλος
|
Κόψτε τα νεκταρίνια σε σφήνες 1/2 εκατοστού σαν μισοφέγγαρο. |
3
Τέλος
|
Κόψτε τις ντομάτες κατά τον ίδιο τρόπο σαν τα νεκταρίνια και βάλτε τις ανάμεσα στα νεκταρίνια. |
4
Τέλος
|
Διασκορπίστε φρέσκα σχισμένα φύλλα βασιλικού η κομμένα σε λωρίδες. |
5
Τέλος
|
Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε τα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε ελαφρά φέρνοντας τα σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε τώρα την φωτιά έως ότου δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέστε με ένα κουτάλι όση θέλετε. |