0 0
Πίτσα με ρόκα μοτσαρέλα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για 2 μέτριες πίτσες
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι Ξηρή μαγιά
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Για την επιφάνεια
3/4 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
1 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, σε μικρά κυβάκια
8 φέτες προσούτο
100 γρ. μικρά τρυφερά φύλλα ρόκας

Πίτσα με ρόκα μοτσαρέλα

και προσουτο

Κουζίνα:

τησ πίτσας...

  • 01ω 10'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για 2 μέτριες πίτσες

  • Για τη ζύμη

  • Για την επιφάνεια

Πληροφορίες

Share

‘Ωρα για πίτσα , για την δικιά σας πίτσα.

(Visited 2.640 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Στο φλιτζάνι με το χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη διαλυμένη μαγιά ανακατεύοντας με τα χέρια μας. Πλάθουμε με αλευρωμένα χέρια μέχρι η ζύμη να αρχίσει να γίνεται μαλακή. Προσθέτουμε τότε το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και συνεχίζουμε να πλάθουμε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Κάνουμε τη ζύμη μπάλα, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου.

2
Τέλος

Κάνουμε τη ζύμη δύο κομμάτια και με τον πλάστη τα ανοίγουμε επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνουν δύο λεπτές ζύμες. Αν χρειαστεί τις τεντώνουμε προς όλες τις μεριές με τα δάχτυλά μας ώστε να απλώσουν καλά και ομοιόμορφα.

3
Τέλος

Τοποθετούμε τις ζύμες στα ειδικά ταψιά που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και μοιράζουμε πάνω τους τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, λίγο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

4
Τέλος

Βγάζουμε τις πίτσες από το φούρνο και απλώνουμε πάνω τους το προσούτο και τα φυλλαράκια ρόκας, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Αλμυρό κέικ με φέτα
επόμενο
Τουλουμπάκια
προηγούμενο
Αλμυρό κέικ με φέτα
επόμενο
Τουλουμπάκια