«Ο όρος «καπαμάς» έχει τουρκικές ρίζες και αναφέρεται σε μαγείρεμα φαγητού «καπακωμένου», σκεπασμένου δηλαδή με το καπάκι της κατσαρόλας. Το μαγείρεμα με τον τρόπο αυτό γίνεται σε σιγανή φωτιά και...
Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα. Είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας μετά τη νηστεία της Σαρακοστής.Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, τα εντόσθια του αρνιού, και ρύζι. Φτιαγμένη κυρίως με χορταρικά,...
Η παραπάνω συνταγή γίνεται κατά κόρων σε όλη την Κρήτη ιδιαιτέρως το Πάσχα. Ο Αριστοφάνης έγραψε «Τα έντερα των τετραπόδων χορδάς καλούσι, χορδή γαρ εστί το λεπτόν έντερον, ό ειώθασι πλέκειν...