Υλικά
-
2 αρνίσια μπούτια, κομμένα σε μερίδες
-
1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
-
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
4 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
-
2 κ.γ. φρέσκια μαντζουράνα
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
4 λεμόνια (τον χυμό τους)
Πληροφορίες
Κλέφτικο με πατάτες συνταγή κλασική και σίγουρα θα την κάνετε πολλές φορές ακόμα.
(Visited 2.437 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μαζί με το μισό λιωμένο σκόρδο, τη μισή ρίγανη, τη μαντζουράνα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. |
2
Τέλος
|
Αφήνουμε κατά μέρος για 3 τέταρτα της ώρας να μαριναριστούν. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε τις πατάτες σε μια γάστρα ή πήλινο και προσθέτουμε το κρέας αφού πρώτα το αλατίσουμε, το αλείψουμε με το υπόλοιπο σκόρδο και ρίξουμε ρίγανη. |
4
Τέλος
|
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και κλείνουμε το καπάκι από το σκεύος. |
5
Τέλος
|
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μια ώρα, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθει για ακόμα 2-3 ώρες. |