0 0
Μοσχάρι στάμνας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι από σπάλα, κομμένο σε κύβους
1 κιλό χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε κύβους
1 κιλό αρνί από μπούτι, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε κύβους
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
250 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
4 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Μοσχάρι στάμνας

με χοιρινο αρνι και μοσχαρι

Κουζίνα:

σταμνάτο...

  • 03ω 15'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Φαγητό που τιμούσαν οι μερακλήδες παλαιότερα, καιρός να το ξαναθυμηθούμε και μάλιστα με τον σωστό παραδοσιακό τρόπο

Βήματα

1
Τέλος

Ζεματίζουμε τα κομμάτια κρέας σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά.

2
Τέλος

Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το καρότο.

3
Τέλος

Ρίχνουμε το λάδι, το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να αλειφτούν καλά τα κομμάτια.

4
Τέλος

Βάζουμε σε στάμνα τα κομμάτια και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Σκεπάζουμε το καπάκι της στάμνας και το κλείνουμε καλά με ζύμη. Ψήνουμε για 3 ώρες σε χαμηλό φούρνο.

5
Τέλος

Γαρνίρουμε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

προηγούμενο
Κεμπάπ
επόμενο
Μύδια λευκό σαγανάκι
προηγούμενο
Κεμπάπ
επόμενο
Μύδια λευκό σαγανάκι