Υλικά
-
500 γρ. κιμάς (1/3 αρνί, 2/3 μοσχάρι)
-
1 ασπράδι αυγού
-
αλάτι
-
ελαιόλαδο, για το άλειμμα
-
Για το μείγμα μπαχαρικών
-
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
-
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
-
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
-
1/2 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
-
1/3 κ.γ. κανέλα
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
1 κ.γ. σουμάκ
-
Για το σερβίρισμα
-
γιαούρτι
-
ντομάτες ψητές
-
πίτες
Πληροφορίες
Το αληθινό άδανα κεμπάπ γεμάτο αρώματα ανατολής ,φτιάξτε και απολαύστε το .
(Visited 1.264 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε το μείγμα μπαχαρικών ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. |
2
Τέλος
|
Βάζουμε στον κιμά δύο κουταλιές από το μείγμα μπαχαρικών και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε τον κιμά για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο. |
3
Τέλος
|
Λαδώνουμε τις σούβλες και πλάθουμε πάνω τους τα κεμπάπ. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά και από τις δύο πλευρές. |
4
Τέλος
|
ΣημείωσηΣερβίρουμε με γιαούρτι, ψητές τομάτες και πίτες. |