Υλικά
-
1/2 κιλό καρότα
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
Χυμό από 1 λεμόνι
-
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
-
1 κ.γ. σπόροι κύμινου
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
πιπέρι καγιέν
-
1/2 κ.γ. αλάτι
Πληροφορίες
Δροσερή ανάλάφρη για να την φάτε σκέτη είτε να συνοδέυσετε ένα ψητό κρέας ή ένα κεμπάπ.
(Visited 1.083 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε τα καρότα σε λεπτά ζουλιέν και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τον κόλιανδρο. |
2
Τέλος
|
Βράζουμε τα καρότα και το σκόρδο, το αλάτι και τη ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. |
3
Τέλος
|
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, το κύμινο και το αλάτι. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. |