• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ιταλική

Δείτε συνταγές της ιταλικής κουζίνας.

Μοσχαρίσια “ταλιάτα”

Χρόνος ψησίματος: 20'
Κουζίνα:
Η ταλιάτα είναι κόντρα σπαλοµπριζόλα χωρίς κόκαλο, που σερβίρεται κομμένη σε λεπτές φέτες . Μπείτε στην κουζίνα σας και ετοιμάστε ένα πιάτο ανάλογο ενός καλού εστιατορίου και μοιραστείτε το με...

Επιδόρπιο με ροδάκινα, αμαρέτο

Οι Ιταλοί το λένε Amaretto, δηλαδή “λίγο πικρό” και το φτιάχνουν από πικραμύγδαλα (αν έχουν) μαζί τα αμυγδαλάκια όποιων πυρηνόκαρπων φρούτων έχει η περιοχή τους. Βερύκοκα, δαμάσκηνα, βανίλιες, κορόμηλα, κεράσια,...

Αυθεντική πίτσα μαργαρίτα

Χρόνος ψησίματος: 01ω 40'
Κουζίνα:
Η προέλευση της  λέξης pizza λέγεται ότι προέρχεται από μια παλιά ιταλική λέξη που σημαίνει “ένα σημείο”, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στην ιταλική λέξη pizzicare, που σημαίνει “να τσιμπάω” ή...

Κοτόπουλο με λεμόνι (piccata)

Χρόνος ψησίματος: 20'
Κουζίνα:
Πικάτα (Ρiccata) Ιταλική σάλτσα που συνοδεύει συνήθως φιλέτο μοσχαριού (veal piccata) ή κοτόπουλου (chicken piccata). Το φιλέτο σβήνεται με λευκό κρασί και λεμόνι και προστίθεται αλεύρι ή κορν φλάουρ, βούτυρο,...