Υλικά
-
250 γρ. σπαγγέτι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
6 - 8 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα
-
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (το μισό για την σάλτσα και το μισό για γαρνίρισμα)
-
Λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
-
1-2 κ.γ. κάπαρη
-
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές
-
1/2 κ.γ. μπούκοβο
-
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
-
ντομάτα ψιλοκομμένη
Πληροφορίες
Η σάλτσα πουτανέσκα πήρε το όνομά της από τη λέξη που φαντάζεστε…
Μια εκδοχή λέει ότι ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν το γρήγορο φαγητό που έφτιαχναν οι πόρνες για να τρώνε στα διαλείμματα της δουλειάς…
Άλλοι λένε πως ο πρώτος που χρησιμοποίησε αυτό το όνομα ήταν ένας εστιάτορας που μια νύχτα επειδή δεν του είχε μείνει τίποτα στο μαγαζί έφτιαξε μια μακαρονάδα με ό,τι του είχε απομείνει στην κουζίνα.
Μια τρίτη εξήγηση λέει πως οι παντρεμένες έριχναν την κόκκινη σάλτσα από τα μπαλκόνια όταν περνούσαν από κάτω πόρνες φωνάζοντας … και έτσι κόλλησε και το όνομα στη σάλτσα.
Επίσης υπάρχει και πίτσα πουτανέσκα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. |
2
Τέλος
|
Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και προσθέστε το σκόρδο και τις αντζούγιες. Μαγειρέψτε για λίγο, μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει μαζί με τις αντσούγιες . |
3
Τέλος
|
Προσθέστε την κονσέρβα με τις ντομάτες, κάπαρη, τις ελιές, το μισό μαϊντανό και το φρέσκο βασιλικό ή το πέστο βασιλικού, το μπούκοβο και την ντομάτα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει αρκετά, προσθέστε ¼ φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. |
4
Τέλος
|
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε στη σάλτσα. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό. |