0 0
Σπαγγέτι πουτανέσκα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

250 γρ. σπαγγέτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 - 8 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (το μισό για την σάλτσα και το μισό για γαρνίρισμα)
Λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα ή 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
1-2 κ.γ. κάπαρη
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές
1/2 κ.γ. μπούκοβο
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ντομάτα ψιλοκομμένη

Σπαγγέτι πουτανέσκα

με καπαρη και αντζουγιες

Κουζίνα:

η διάσημη...

  • 20'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Η σάλτσα πουτανέσκα πήρε το όνομά της από τη λέξη που φαντάζεστε…
Μια εκδοχή λέει ότι ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν το γρήγορο φαγητό που έφτιαχναν οι πόρνες για να τρώνε στα διαλείμματα της δουλειάς…
Άλλοι λένε πως ο πρώτος που χρησιμοποίησε αυτό το όνομα ήταν ένας εστιάτορας που μια νύχτα επειδή δεν του είχε μείνει τίποτα στο μαγαζί έφτιαξε μια μακαρονάδα με ό,τι του είχε απομείνει στην κουζίνα.
Μια τρίτη εξήγηση λέει πως οι παντρεμένες έριχναν την κόκκινη σάλτσα από τα μπαλκόνια όταν περνούσαν από κάτω πόρνες φωνάζοντας … και έτσι κόλλησε και το όνομα στη σάλτσα.
Επίσης υπάρχει και πίτσα πουτανέσκα.

(Visited 1.442 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.

2
Τέλος

Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και προσθέστε το σκόρδο και τις αντζούγιες. Μαγειρέψτε για λίγο, μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει μαζί με τις αντσούγιες .

3
Τέλος

Προσθέστε την κονσέρβα με τις ντομάτες, κάπαρη, τις ελιές, το μισό μαϊντανό και το φρέσκο βασιλικό ή το πέστο βασιλικού, το μπούκοβο και την ντομάτα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει αρκετά, προσθέστε ¼ φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.

4
Τέλος

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε στη σάλτσα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε για λίγα λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

5
Τέλος

Προσθέστε πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα.

προηγούμενο
Μαρμελάδα φράουλας με Pimms τζίντζερ
επόμενο
Τάρτα μήλου με αλμυρή καραμέλα
προηγούμενο
Μαρμελάδα φράουλας με Pimms τζίντζερ
επόμενο
Τάρτα μήλου με αλμυρή καραμέλα