Υλικά
-
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
-
1 καρότο, πολύ ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
-
500 γραμ. μανιτάρια άσπρα
-
500 γραμ. μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο
-
1 ζωμό λαχανικών
-
2 κ.σ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (προαιρετικά)
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 κούπα χυμό ντομάτας
-
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
-
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
-
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
-
1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
ε.π. ελαιόλαδο
-
μαϊντανό
Πληροφορίες
Μαγειρέψτε με αυτόν τον τρόπο τα μανιτάρια και θα τα φτιάχνετε για πολλά χρόνια . συνοδέψτε τα ,είτε με έναν βελούδινο πουρέ πατάτας, είτε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας.
(Visited 624 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σoτάρουμε καλά όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και δεν τα ανακατεύουμε συνέχεια. |
2
Τέλος
|
Έπειτα προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, συνεχίζουμε με τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, το κλαδάκι με το θυμάρι, τον ντοματοχυμό, τον ζωμό λαχανικών σε κύβο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να γλασσάρει το φαγητό, εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό. |
3
Τέλος
|
Πριν το σερβίρουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, χοντροσπασμένα καρύδια. |