0 0
Μπατζίνα Φαρσάλων

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κούπα τραχανά ξινό
1 κούπα γάλα
4 αυγά
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
450-500 γρ. τυρί φέτα

Μπατζίνα Φαρσάλων

με τραχανα και φετα

Κουζίνα:

η πίτα της μαμάς

  • 01ω 00'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Με αυτές τις γεύσεις  μεγάλωσα, με αυτές τις μυρωδιές, η συνταγή είναι της μαμάς Βάγιας και την μοιράζομαι με όλους εσάς που λατρεύετε ακόμα την παραδοσιακή μας κουζίνα.

(Visited 531 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βράζουμε τον τραχανά σε δύο κούπες νερό και τον αφήνουμε να κρυώσει.

2
Τέλος

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα.

3
Τέλος

Προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος και των αυγών τον κρύο τραχανά και συνεχίζουμε με το αλεύρι σταδιακά, το μπέικιν και την σόδα μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό σαν αυτόν ενός κέικ.

4
Τέλος

Τελειώνουμε με την σπασμένη φέτα και την λιπαρή ουσία που θα επιλέξουμε. Συμπληρώνουμε εάν θέλουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

5
Τέλος

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 για περίπου 1 ώρα ή στον αέρα στους 160 και στα τελευταία 10 λεπτά στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Για να είστε απόλυτα σίγουροι ότι έχει ψηθεί μέσα η πίτα τοποθετήστε στο κέντρο ένα αιχμηρό αντικείμενο και όταν βγει στεγνό είναι ψημένη .

προηγούμενο
Μανιτάρια ραγού
επόμενο
Κριτσίνια ζέας
προηγούμενο
Μανιτάρια ραγού
επόμενο
Κριτσίνια ζέας