Υλικά
-
Υλικά για την βασική ζύμη
-
150 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
-
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
-
1-2 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
-
Πρόσθετα υλικά
-
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, συμπυκνωμένη
-
2 καρότα τριμμένα, στον ψιλό τρίφτη
-
λιναρόσπορο (για την επάλειψη)
Πληροφορίες
Τα κριτσίνια αποτελούν το ιδανικό σνακ, πόσο μάλλον όταν είναι με άλευρα ζέας.
(Visited 403 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζετε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ωραία και εύπλαστη ζύμη. |
2
Τέλος
|
Τη χωρίζετε σε δυο ίσα μέρη, στο ένα προσθέτετε σάλτσα ντομάτας, στο δεύτερο το τριμμένο καρότο. |
3
Τέλος
|
Πλάθουμε σε κορδόνια-κριτσίνια, πάχους 0,5 εκ. και όσο μακριά θέλουμε. Τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένη λαμαρίνα με κενό ανάμεσά τους. |
4
Τέλος
|
Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε προσεχτικά με λιναρόσπορο. |