0 0
Κριτσίνια ζέας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Υλικά για την βασική ζύμη
150 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1-2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Πρόσθετα υλικά
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, συμπυκνωμένη
2 καρότα τριμμένα, στον ψιλό τρίφτη
λιναρόσπορο (για την επάλειψη)

Κριτσίνια ζέας

με δυο τροπους

Κουζίνα:

Το σνακ

  • 35'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

  • Υλικά για την βασική ζύμη

  • Πρόσθετα υλικά

Πληροφορίες

Share

Τα κριτσίνια αποτελούν  το ιδανικό σνακ, πόσο μάλλον όταν είναι με άλευρα ζέας.

(Visited 347 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάζετε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ωραία και εύπλαστη ζύμη.

2
Τέλος

Τη χωρίζετε σε δυο ίσα μέρη, στο ένα προσθέτετε σάλτσα ντομάτας, στο δεύτερο το τριμμένο καρότο.

3
Τέλος

Πλάθουμε σε κορδόνια-κριτσίνια, πάχους 0,5 εκ. και όσο μακριά θέλουμε. Τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένη λαμαρίνα με κενό ανάμεσά τους.

4
Τέλος

Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε προσεχτικά με λιναρόσπορο.

προηγούμενο
Μπατζίνα Φαρσάλων
επόμενο
Τσούρος με σάλτσα σοκολάτας
προηγούμενο
Μπατζίνα Φαρσάλων
επόμενο
Τσούρος με σάλτσα σοκολάτας