0 0
Τσούρος με σάλτσα σοκολάτας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για περίπου 10 κομμάτια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη και κανέλα, για πασπάλισμα
Για τη σάλτσα σοκολάτας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
100 ml κρέμα γάλακτος

Τσούρος με σάλτσα σοκολάτας

και ελαιολαδο

Έτοιμοι για βουτιές...

  • 20'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για περίπου 10 κομμάτια

  • Για τη σάλτσα σοκολάτας

Πληροφορίες

Share

Τα ισπανικά τσούρος  στο πιάτο σας με ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

(Visited 45 times, 3 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το νερό με το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει σφιχτός χυλός σαν ζύμη.

2
Τέλος

Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ με κατσαρή μύτη και σχηματίζουμε μακρόστενα μπαστουνάκια μήκους περίπου 10 εκ., κόβοντάς τα με ένα ψαλίδι ή ένα μαχαίρι πάνω από την κατσαρόλα με το λάδι. Τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.

3
Τέλος

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και κατόπιν τα πασπαλίζουμε με ένα μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα ζεστής σοκολάτας.

4
Τέλος

Για τη σάλτσα σοκολάτας

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά (να μην βράσει). Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθούν. Η σάλτσα σοκολάτας θα πήζει όσο κρυώνει, γι' αυτό είναι καλύτερο να τη φτιάξουμε λίγο πριν τη σερβίρουμε με τα τσούρος.

προηγούμενο
Κριτσίνια ζέας
επόμενο
Πατάτες μπράβας
προηγούμενο
Κριτσίνια ζέας
επόμενο
Πατάτες μπράβας