Υλικά
-
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
-
½ κρεμμύδι σε φέτες
-
2 σκελίδες σκόρδου
-
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
¼ φλιτζανιού νερό
-
½ φλιτζανιού καβουρντισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 κ.γ. κύμινο
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
½ κ.γ. νιφάδες τσίλι
-
½ - ¾ κ.γ. αλάτι
-
1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ή ξύδι κόκκινου κρασιού
-
¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πληροφορίες
Η Ισπανική σάλτσα Romesco κατάγεται από την πόλη της Ταραγκόνα στην Καταλονία, όπου κάθε χρόνο γίνεται και γιορτή για την ανάδειξη του καλύτερου παρασκευαστή της σάλτσας. Ταιριάζει με γαρίδες,αρνί και λαχανικά.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Κόψτε την πιπεριά στη μέση αφαιρέστε τους σπόρους και τοποθετήστε την με ανοιχτη πλευρά προς τα κάτω σε ένα λαδωμένο ταψί. Προσθέστε τις φέτες του κρεμμυδιού, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν. |
3
Τέλος
|
Τοποθετήστε το κρεμμύδι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα συστατικά (εκτός από το μαϊντανό). Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εδώ μπορείτε να δώσετε ότι υφή θέλετε ή πολύ πολτοποιημένα ή ποιο χοντροκομμένα. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δοκιμάστε, το αλάτι. |
5
Τέλος
|
Για το σερβίρισμαΒάζετε σε μπολ και προσθέστε επιπλέον ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με μαϊντανό και θρυμματισμένα φουντούκια αν θέλετε. |
6
Τέλος
|
Η συγκεκριμένη σάλτσα μπορεί να παρασκευαστεί με βραστές ή ψητές πιπεριές κονσέρβας. Σε αυτήν την περίπτωση, απλώς σοτάρετε τα κρεμμύδια. |