0 0
Κοτόπουλο σχάρας tandoori

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 κιλά φιλέτο μπούτι κοτόπουλο (χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, ολόκληρο ή κομμένο σε κύβους 1 ίντσας για σουβλάκια)
Συστατικά μαρινάδας
¾ φλιτζανιού γιαούρτι πλήρες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. κύμινο
2 κ.γ. κόλιανδρο
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. τζίντζερ
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γ. κάρδαμο
Για την σάλτσα ράιτα (Raita)
¾ φλιτζανιού γιαούρτι
½ φλιτζανιού ψιλοκομμένο ή τριμμένο αγγούρι (αφαιρούνται πρώτα οι σπόροι)
1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. λεμόνι ή χυμό λάιμ
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. σπόροι κύμινου, καβουρδισμένοι και θρυμματισμένοι ή αλεσμένοι
1/4 κ.γ. κόλιανδρο, καβουρδισμένο, θρυμματισμένο ή αλεσμένο
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
2-3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προαιρετικά ) ή μαϊντανό
αλάτι
¼ κ.γ. μπούκοβο
γαρνίρετε με φρέσκα βότανα, φρέσκο κρεμμύδι ή μπούκοβο

Κοτόπουλο σχάρας tandoori

με σαλτσα raita

Κουζίνα:

Γεμάτο αρώματα

  • 25'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

  • Συστατικά μαρινάδας

  • Για την σάλτσα ράιτα (Raita)

Πληροφορίες

Share

Το Ταντούρι μασάλα (Tandoori masala) ή σάλτσα Ταντούρι, είναι μείγμα μπαχαρικών ειδικά για χρήση με ταντούρ (tandoor)[Σημ. 1] ή πήλινο φούρνο, στην παραδοσιακή μαγειρική της βόρειας Ινδίας και του Πακιστάν. Τα συγκεκριμένα μπαχαρικά διαφέρουν ελαφρώς από περιοχή σε περιοχή, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν γκαράμ μασάλασκόρδοτζίντζερκρεμμύδιπιπέρι καγιέν και μπορεί να περιλαμβάνουν και άλλα καρυκεύματα και πρόσθετα. Τα μπαχαρικά συχνά θρυμματίζονται μαζί στο γουδί, με το γουδοχέρι.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για το κοτόπουλο

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2
Τέλος

Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να μαριναριστεί για 20 λεπτά ή έως και 24 ώρες στο ψυγείο. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο (Εάν χρησιμοποιήσετε ξυλάκια για σουβλάκια, βυθίστε τα σε νερό για να αποφύγετε το κάψιμο.

3
Τέλος

Για την ράιτα (Raita)

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

4
Τέλος

Ψήστε στο μπάρμπεκιου σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, σε μια καλά λαδωμένη σχάρα, ή εναλλακτικά, ολοκληρώστε σε φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

5
Τέλος

Σερβίρετε το κοτόπουλο Tandoori με Raita, ψητό ψωμί naan ή ρύζι μπασμάτι και ψητά λαχανικά.

προηγούμενο
Σάλτσα μαρινάρα
επόμενο
Σάλτσα Romesco
προηγούμενο
Σάλτσα μαρινάρα
επόμενο
Σάλτσα Romesco