0 0
Σάλτσα μαρινάρα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Σάλτσα μαρινάρα

με βασιλικο και θυμαρι

Κουζίνα:

η σάλτσα του ναυτικού

  • 25'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Σάλτσα Μαρινάρα ή αλλιώς σάλτσα του ναυτικού όπως ονομάζεται είναι μια από τις πιο βασικές σάλτες της Ιταλικής Κουζίνας με καταγωγή από Νάπολη. Ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και λίγο βασιλικό κι είναι έτοιμη!

 

(Visited 288 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρις ότου γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.

2
Τέλος

Προσθέτουμε τώρα τις ντομάτες το αλάτι και το θυμάρι (Μην προσθέτετε το βασιλικό ακόμα).

3
Τέλος

Σιγοβράστε για 20-25 λεπτά ή έως ότου η σάλτσα δέσει.

4
Τέλος

Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά, ανακατέψτε το βασιλικό και απολαύστε.

προηγούμενο
Μπέργκερ φαλάφελ
επόμενο
Κοτόπουλο σχάρας tandoori
προηγούμενο
Μπέργκερ φαλάφελ
επόμενο
Κοτόπουλο σχάρας tandoori