Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
3-4 φλιτζάνια αλεύρι
-
1 φακελάκι Ξηρή μαγιά
-
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
-
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
Για την πίτσα
-
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας για πίτσα (βλ. συνταγή στο site)
-
120 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
-
1½ φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
-
2 ντομάτες κομμένες ροδέλες
-
1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
4 άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
-
1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
-
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Ετοιμάζουμε τη ζύμηBάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει. |
2
Τέλος
|
Απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε τη σάλτσα στη ζύμη αφήνοντας κενό γύρω-γύρω. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και στρώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, τα μανιτάρια, τη ντομάτα, τις ελιές, το κρεμμύδι και την πιπεριά. |
3
Τέλος
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. |