Υλικά
-
Για 4 πίτσες
-
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι τύπου 00 συν 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένα μαζί
-
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
-
3/4 φλιτζανιού χλιαρό νερό
-
40 γρ. μαγιά
-
1 κ.σ. μέλι
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το κρασί και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. |
2
Τέλος
|
Μαζεύουμε με το χέρι τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Τη βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα ή πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά σε ζεστό μέρος. |
3
Τέλος
|
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την κόβουμε σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, με τις άκρες των δαχτύλων και τις παλάμες μας, σε δίσκο διαμέτρου 25-30 εκατοστών. |