Υλικά
-
3 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 αστεροειδής γλυκάνισους (προαιρετικά)
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο
-
3 κ.γ. βότανα ψιλοκομμένα της αρεσκείας σας
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1 φλιτζάνι / 250 ml. γάλα
-
1/2 φλιτζάνι νερό
Πληροφορίες
Σας αρέσουν τα ψωμιά αλλά δυσκολεύεστε και προβληματίζεστε για το πως θα φτιάξετε…; Σας έχω την πιο γρήγορη και εύκολη λύση για το δικό σας πεντανόστιμο και αρωματικό τυρόψωμο.
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τους γλυκάνισους πάνω από χαμηλή φωτιά για περίπου 8 έως 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. |
3
Τέλος
|
Δεν χρειάζεται να πάρουν χρώμα . Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν λίγο. |
4
Τέλος
|
Κοσκινίστε το αλεύρι ρίξτε το αλάτι, το τυρί και μυρωδικά. |
5
Τέλος
|
Προσθέστε τα κρεμμύδια αφού έχει κρυώσει και ανακατέψτε. Συνεχίστε με το γάλα και το νερό και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη. |
6
Τέλος
|
Βάλτε με μια κουτάλα σε μια φόρμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω. Το ψωμί σας είναι έτοιμο όταν βάλετε ένα κοφτερό μαχαίρι ή σουβλάκι στο παχύτερο μέρος και βγαίνει καθαρό. |