Υλικά
-
1 κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
5 κόκκους μπαχάρι
-
1 κρεμμύδι
-
70 ml. ελαιόλαδο
-
ζωμό κότας
-
70 ml. κρασί
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 λεμόνι (χυμό και το ξύσμα του)
-
Ξύσμα και χυμο απο ένα πορτόκαλι
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Δοκιμάστε το με ένα αφράτο μπασμάτι. Η σάλτσα με τα γεμάτα αρώματα από το πορτοκάλι και το λεμόνι θα ποτίσουν το ρύζι!… Ακόμα κάθεστε ;
(Visited 853 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να σοταριστούν και να ροδοκοκκινίσουν. |
2
Τέλος
|
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο. |
3
Τέλος
|
Ανακατεύουμε μια φορά και ρίχνουμε το κρασί, το χυμό και λίγο από το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι ζωμό κότας και σκεπάζουμε. |
4
Τέλος
|
Φροντίζουμε στο τέλος να μείνει περίπου 10 λεπτά με ανοιχτή την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα. |