Υλικά
-
Για το κέικ σοκολάτας:
-
150 γρ. ζάχαρη
-
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
40 γρ. κορν φλάουρ
-
50 γρ. κακάο σκόνη
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, γεμάτη
-
5 μεγάλα αυγά
-
1 βανίλια
-
Σιρόπι καραμέλας:
-
1 ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο
-
280 ml. κρέμα γάλακτος
-
Κρέμα snickers:
-
450 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
60 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
3 Snickers καραμέλας, ψιλοκομμένα
-
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα, ή ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Πληροφορίες
Δεν είναι ένα απλό κέικ σοκολάτας…είναι ονειρεμένο,μπορεί να σας ταλαιπωρήσει λίγο,αλλά θα το φτιάχνετε για πολλά χρόνια.
Βήματα
1
Τέλος
|
Καραμελωμένο γάλα, Dulce de luche:1. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σφραγισμένο σε κατσαρόλα, και το καλύπτουμε εντελώς με νερό. |
2
Τέλος
|
Κέικ σοκολάτας:Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ, και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί, δύο φορές. |
3
Τέλος
|
Σιρόπι καραμέλας:Βάζουμε το καραμελωμένο γάλα, (Dulce de luche) σε κατσαρόλα, και το δουλεύουμε δυνατά με σύρμα να μαλακώσει, επάνω σε μέτρια φωτιά |
4
Τέλος
|
Προσθέτουμε τα 280 γρμ. κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι. |
5
Τέλος
|
Με ένα μεγάλο πιρούνι κάνουμε αρκετές τρύπες επάνω στο κέικ, κουνώντας λίγο το πιρούνι ώστε να μεγαλώνουν αρκετά οι τρύπες, και αδειάζουμε το ζεστό σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του ζεστού κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. |
6
Τέλος
|
Κρέμα snickers, και ολοκλήρωση:Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. |