0 0
vegan hot dog (Χοτ ντογκ βετζετέριαν)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

8 καρότα μεσαίου μεγέθους
¼ φλιτζάνι μηλόξυδο
¼ φλιτζάνι ταμάρι ή σόγια σάλτσα
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Νερό , όσο χρειάζεται
Λάδι αβοκάντο, για το περιχύσιμο ή ηλιέλαιο
8 ψωμάκια χοτ ντογκ

vegan hot dog (Χοτ ντογκ βετζετέριαν)

με καροτο

θα σας μυήσει

  • 30'
  • Για 8
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share
(Visited 52 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε στο μέγεθος των ψωμιών χοτ ντογκ.

2
Τέλος

Τοποθετήστε τα καρότα σε ένα καλάθι ατμού και βάλτε τα πάνω από μια κατσαρόλα γεμάτη με 1-2 δάχτυλα νερό. Αφήνουμε το νερό να σιγοβράσει, σκεπάζουμε και βράζουμε στον ατμό για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα αλλά να είναι λίγο σφιχτά στη μέση.

3
Τέλος

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Σε ένα ρηχό δοχείο ή ταψί, χτυπήστε μαζί το μηλόξυδο, το ταμάρι, την καπνιστή πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου. Προσθέστε τα καρότα στο νερό που δημιουργήσατε τον ατμό έτσι ώστε να βυθιστούν πλήρως τα καρότα μαζί με την μαρινάδα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά μεταφέρουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν όλη τη νύχτα.

4
Τέλος

Ψήστε τα χοτ ντογκ καρότου. Προθερμάνετε ένα γκριλ ή ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρέστε τα καρότα από τη μαρινάδα και στεγνώστε τα. Περιχύνετε με λάδι αβοκάντο και ψήνετε στο γκριλ για 5 έως 7 λεπτά ή μέχρι να καρβουνιάσει καλά, γυρίζοντας καθώς σχηματίζονται σημάδια από τη σχάρα σε κάθε πλευρά.

5
Τέλος

Βγάζετε από τη σχάρα και σερβίρετε σε ψωμάκια με πίκλες, κέτσαπ μουστάρδα ή ότι άλλο επιθυμείτε.

προηγούμενο
Λεμονάδα με καρπούζι
προηγούμενο
Λεμονάδα με καρπούζι