Υλικά
-
40 γρ. βούτυρο
-
150 γρ. ζάχαρη καστανή
-
300 ml γάλα φρέσκο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφρύ)
-
300 ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ελαφριά)
-
4 μεγάλα αυγά
-
400 γρ. τσουρέκι κομμένο σε κύβους
-
350 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Πληροφορίες
Ένα πραγματικά ιδανικό πάντρεμα. Τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού και ποιος να αντισταθεί…
Βήματα
1
Τέλος
|
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αδειάζουμε στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε από πάνω την καστανή ζάχαρη. |
2
Τέλος
|
Απλώνουμε ομοιόμορφα στο πυρέξ τη μισή ποσότητα από το τσουρέκι. Με ένα κουταλάκι του γλυκού σκορπίζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από την πραλίνα φουντουκιού. |
3
Τέλος
|
Κατόπιν απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το τσουρέκι και την υπόλοιπη ποσότητα από την πραλίνα. Εάν έχει περισσέψει καθόλου υγρό μείγμα, περιχύνουμε με αυτό την επιφάνεια του γλυκού. |
4
Τέλος
|
Καλύπτουμε το πυρέξ με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες. |
5
Τέλος
|
30’ πριν από το ψήσιμο το βγάζουμε από το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. |
6
Τέλος
|
Την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και κατόπιν την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη. |