Υλικά
-
2 κουταλιές της σούπας νερό
-
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης
-
½ φλιτζάνι ελληνικό καφέ φιλτραρισμένο
-
¼ φλιτζάνι ζάχαρη σκούρα
-
1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-
1 πρέζα αλάτι
-
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
-
100 γρ. άχνη (υπέρλεπτο) ζάχαρη
-
50 ml νερό
-
40 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
-
θαλασσινό αλάτι, για το πασπάλισμα
Πληροφορίες
Ένας παραδοσιακός συνδυασμός ανανεωμένος για να εκπλήξει τον ουρανίσκο σας, χάρη στην διαφορετική του ελληνική προσέγγιση.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για να κάνετε την πανακότα ρίχνετε το νερό σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε με τη ζελατίνη πάνω του. |
2
Τέλος
|
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. |
3
Τέλος
|
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κανάτα, στη συνέχεια μέσα σε ποτήρια ή μπολ. |
4
Τέλος
|
Εν τω μεταξύ, κάνουμε την καραμέλα καφέ. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε ένα μέτριο τηγάνι. Φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε μέχρι να φτάσει σε ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα. |
5
Τέλος
|
Για την πραλίναΡίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε ένα μέτριο τηγάνι. Φέρνουμε σε βρασμό και πάλι, αφήνουμε μέχρι να φτάσει σε ένα επίσης βαθύ, κεχριμπαρένιο χρώμα. |
6
Τέλος
|
Πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις η καραμέλα έχει σκληρύνει, την κόβουμε σε ανομοιόμορφα σχήματα. |
7
Τέλος
|
Για να σερβίρετε, ρίξτε λίγο καραμέλα καφέ πάνω από πανακότα και στην κορυφή με πραλίνα καρυδιού. |
8
Τέλος
|
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ελληνικό καφέ με εσπρέσο. |