Υλικά
-
500 γρ αλεύρι Ζέας ή 300 γρ Ζέας και 200γρ αλεύρι κριθαριού πτισάνης (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου)
-
300 γρ χλιαρό νερό
-
1 φακελάκι Ξηρή μαγιά
-
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. αλάτι
-
λίγο σουσάμι λευκό
Πληροφορίες
Το ψωμί ζέας από το αλεύρι ζέας ολικής άλεσης του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας απόλυτο συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό.
Βήματα
1
Τέλος
|
Φυλάμε σε ένα μικρό ποτηράκι λίγο αλεύρι για μετά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 2 κ.σ αλεύρι, όλο το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει το μείγμα. |
2
Τέλος
|
Ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι, κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύοντας ρίχνουμε το αλάτι και κάπου εκεί αρχίζουμε το ζύμωμα βάζοντας και άλλη 1 κ.σ. λάδι. |
3
Τέλος
|
Όσο η ζύμη είναι σχετικά υγρή, βάζουμε σε καθαρό πάγκο το αλεύρι που είχαμε φυλάξει και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά. |
4
Τέλος
|
Μόλις τελειώσει το ζύμωμα φυλάμε τη ζύμη μέσα σε σκεπασμένο μπολ σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά. |
5
Τέλος
|
Αφού περάσει ο χρόνος βάζουμε τη ζύμη σε αλειμμένο ταψί με λάδι. Ρίχνουμε λίγο σουσάμι και λίγο αλεύρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά. |