Υλικά
-
1,5 κιλό μήλα
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
-
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
-
1/4 φλιτζανιού χυμό μήλου
Πληροφορίες
Βελούδινη μαρμελάδα μήλου με απίστεύτα αρώματα, χρησιμοποιήστε την απο τα κρουασάν σας μέχρι και τα γλυκά σας.
Βήματα
1
Τέλος
|
Καθαρίζουμε τα μήλα, και τα κόβουμε σε κομμάτια αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το χυμό μήλου. Τα βράζουμε με κλειστό καπάκι για μερικά λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν πάλι με κλειστό καπάκι για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. |
2
Τέλος
|
Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ελαφρά και αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν στον πάτο. |
3
Τέλος
|
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ ή σε ένα απλό μπλέντερ σιγά σιγά πολτοποιούμε. |
4
Τέλος
|
Μπορούμε να τη φυλάξουμε σε αποστειρωμένα βάζα. |