1 0
Κέικ ταχίνι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
300 γρ. ταχίνι
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 κ.γ. σόδα
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο

Κέικ ταχίνι

με φρεσκο χυμο πορτκαλι

Κουζίνα:

η άλλη πλευρά της νηστείας

  • 01ω 00'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Νηστίσιμο κέικ με άρωμα φρέσκου πορτοκαλιού και γεμάτη γεύση από ταχίνι, θα σας ξετρελάνει τρώγοντάς το είτε με τον καφέ σας, είτε με το πρωινό σας.

(Visited 4.556 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και την αφήνουμε στην άκρη.

2
Τέλος

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τον χυμό πορτοκαλιών, το ταχίνι, την κανέλα και τη ζάχαρη.

3
Τέλος

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), τη σόδα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

4
Τέλος

Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά συστατικά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και την καρυδόψιχα. Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρευστο. Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν είναι πολύ πηχτό λίγο χυμό πορτοκαλιού.

5
Τέλος

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο μπήγοντας στο κέικ τη λάμα ενός μικρού μαχαιριού. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμο, αν όχι το αφήνουμε ακόμα λίγο στον φούρνο.

6
Τέλος

Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

προηγούμενο
Ριζότο μανιταριών με γαρίδες
επόμενο
Βούτυρο μήλου
προηγούμενο
Ριζότο μανιταριών με γαρίδες
επόμενο
Βούτυρο μήλου