0 0
Τσιζκέικ με σπιτικό σιρόπι φράουλας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για το τσιζκέικ
125 γρ. κρέμα γάλακτος
225 γρ. Τυρί φιλαδέλφεια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
150 ml σιρόπι φράουλα (συν επιπλέον για το γαρνίρισμα)
250 ml κρέμα γάλακτος
3 φύλλα ζελατίνη
Φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα
Για το κραμπλ
250 γρ. αλεύρι
170 γρ. βούτυρο
110 γρ. καρύδια
110 γρ. αμύγδαλα
110 γρ. καστανή ζάχαρη, ακατέργαστη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι φράουλας
200 γρ. φράουλες (όσο πιο ώριμες γίνεται)
30-50 γρ. ζάχαρη
1 κ. γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Τσιζκέικ με σπιτικό σιρόπι φράουλας

και κράμπλ αμυγδαλου

δεν θα μείνει ψίχουλο

  • 50'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το τσιζκέικ

  • Για το κραμπλ

  • Για το σιρόπι φράουλας

Πληροφορίες

Share

Ένα διαφορετικό τσιζκέικ στο οποίο αλλάζουμε τα μπισκότα με το δικό μας κράμπλ αμυγδάλου, θα σας ξετρελάνει!

Βήματα

1
Τέλος

Για το κραμπλ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 ° C.

2
Τέλος

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν .

3
Τέλος

Θρυμματίστε το σε ένα ταψί και ψήστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να είστε βέβαιοι ότι είναι στεγνό και τραγανό ,ανακατέψτε το μείγμα κάθε 10 λεπτά. Αφαιρέστε το όταν έχει πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και αφήστε το κρυώσει.

4
Τέλος

Για το τσιζκέικ

Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για περίπου 5 λεπτά.

5
Τέλος

Βάλτε λίγη από την κρέμα (125 γρ.) σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει καλά και αφήστε να κρυώσει.

6
Τέλος

Χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος (250 ml), με το τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια) και την άχνη ζάχαρη και όταν η κρέμα είναι έτοιμη ανακατέψτε το σιρόπι και τελειώστε ανακατεύοντας με τη ζελατίνη.

7
Τέλος

Για το σιρόπι φράουλας

Πλένουμε, στεγνώνουμε τις φράουλες, και κόβουμε τα κοτσάνια.

8
Τέλος

Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια ή τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.

9
Τέλος

Τις ανακατεύουμε με την ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τις αφήνουμε εκεί χωρίς να ανάψουμε την φωτιά.

10
Τέλος

Μετά από δέκα λεπτά ανάβουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να πήζει λιγάκι το σιρόπι, περίπου πέντε λεπτά.

11
Τέλος

Εάν θέλετε το σιρόπι πιο γλυκό/πηχτό, προσθέστε κι'άλλη ζάχαρη ή αφήστε το να βράσει περισσότερο. Στο τέλος ρίξτε το χυμό λεμονιού για να κάνει την γεύση της φράουλας πιο έντονη.

12
Τέλος

Αφήστε το να κρυώσει και περάστε το από σουρωτήρι.

13
Τέλος

Στήστε στον πάτο των ποτηριών το κραμπλ και συνεχίστε με την κρέμα, το σιρόπι και γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες ή όπως σας αρέσει.

προηγούμενο
Φοντάν (fudge) με σοκολάτα
επόμενο
Pancakes
προηγούμενο
Φοντάν (fudge) με σοκολάτα
επόμενο
Pancakes