Υλικά
-
Για το τσιζκέικ
-
125 γρ. κρέμα γάλακτος
-
225 γρ. Τυρί φιλαδέλφεια
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
150 ml σιρόπι φράουλα (συν επιπλέον για το γαρνίρισμα)
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
3 φύλλα ζελατίνη
-
Φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα
-
Για το κραμπλ
-
250 γρ. αλεύρι
-
170 γρ. βούτυρο
-
110 γρ. καρύδια
-
110 γρ. αμύγδαλα
-
110 γρ. καστανή ζάχαρη, ακατέργαστη
-
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
Για το σιρόπι φράουλας
-
200 γρ. φράουλες (όσο πιο ώριμες γίνεται)
-
30-50 γρ. ζάχαρη
-
1 κ. γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Πληροφορίες
Ένα διαφορετικό τσιζκέικ στο οποίο αλλάζουμε τα μπισκότα με το δικό μας κράμπλ αμυγδάλου, θα σας ξετρελάνει!
Βήματα
1
Τέλος
|
Για το κραμπλΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 160 ° C. |
2
Τέλος
|
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . |
3
Τέλος
|
Θρυμματίστε το σε ένα ταψί και ψήστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να είστε βέβαιοι ότι είναι στεγνό και τραγανό ,ανακατέψτε το μείγμα κάθε 10 λεπτά. Αφαιρέστε το όταν έχει πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και αφήστε το κρυώσει. |
4
Τέλος
|
Για το τσιζκέικΒάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για περίπου 5 λεπτά. |
5
Τέλος
|
Βάλτε λίγη από την κρέμα (125 γρ.) σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει καλά και αφήστε να κρυώσει. |
6
Τέλος
|
Χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος (250 ml), με το τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια) και την άχνη ζάχαρη και όταν η κρέμα είναι έτοιμη ανακατέψτε το σιρόπι και τελειώστε ανακατεύοντας με τη ζελατίνη. |
7
Τέλος
|
Για το σιρόπι φράουλαςΠλένουμε, στεγνώνουμε τις φράουλες, και κόβουμε τα κοτσάνια. |
8
Τέλος
|
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια ή τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. |
9
Τέλος
|
Τις ανακατεύουμε με την ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τις αφήνουμε εκεί χωρίς να ανάψουμε την φωτιά. |
10
Τέλος
|
Μετά από δέκα λεπτά ανάβουμε την φωτιά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να πήζει λιγάκι το σιρόπι, περίπου πέντε λεπτά. |
11
Τέλος
|
Εάν θέλετε το σιρόπι πιο γλυκό/πηχτό, προσθέστε κι'άλλη ζάχαρη ή αφήστε το να βράσει περισσότερο. Στο τέλος ρίξτε το χυμό λεμονιού για να κάνει την γεύση της φράουλας πιο έντονη. |
12
Τέλος
|
Αφήστε το να κρυώσει και περάστε το από σουρωτήρι. |
13
Τέλος
|
Στήστε στον πάτο των ποτηριών το κραμπλ και συνεχίστε με την κρέμα, το σιρόπι και γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες ή όπως σας αρέσει. |