Υλικά
-
150 γρ. απάκι
-
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, της αρεσκείας σας
-
1 /2 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
-
1 κούπα τραχανά γλυκό
-
1 κ.σ. φρέσκο ζωμό λαχανικών
-
2 κούπες ζεστό νερό
-
θυμάρι ξερό ή φρέσκο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
τυρί φέτα
-
τριμμένο παξιμάδι
-
φέτες φρέσκιας τρούφας και ελαιόλαδο τρούφας (προαιρετικά)
Πληροφορίες
Μια διαφορετική πρόταση να απολαύσετε τον τραχανά και πόσο μάλλον τον συγκεκριμένο.
(Visited 640 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Ψιλόκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το ίδιο κάνουμε και με το απάκι αφού το έχουμε κόψει σε κομματάκια, συνεχίζουμε με τα μανιτάρια,αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον τραχανά και τον σοτάρουμε και αυτόν για λίγο, αλατίζουμε, ρίχνουμε τον ζωμό την ντομάτα το νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει και να τραβήξει τα υγρά. |
2
Τέλος
|
Σβήνουμε την φωτιά και σπάμε μέσα φέτα, εάν θέλουμε φρέσκια τρούφα ή ελαιόλαδο με τρούφα, σερβίρουμε ιδανικά με παξιμάδια. |