0 0
Ταλιατέλες με σάλτσα κατσικίσιου τυριού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες
45 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
50 γρ. μανιτάρια Sitake σε λεπτές φέτες
25 γρ. μανιτάρια Portobello σε λεπτές φέτες
1 κόκκιν πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
5 γρ. καλαμποκάλευρο
15 γρ. βούτυρο
αλάτι κατά βούληση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
120 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
240 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
60 ml λευκό ξηρό κρασί
10 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

Ταλιατέλες με σάλτσα κατσικίσιου τυριού

με μανιτάρια porto bello και sitake

Κουζίνα:

λατρεμένη γεύση

  • 20'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Οι ταλιατέλες, ειδικά αυτές με το αυγό, είναι πολύ νόστιμες και συνδυάζονται εύκολα σε διάφορα πιάτα όπως τα μανιτάρια.

(Visited 840 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της πιπεριάς. Αφαιρούμε από το τηγάνι τις πιπεριές και τα μανιτάρια, τα αφήνουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε το κρασί στο τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό. Προσθέτουμε το ζωμό.

2
Τέλος

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. κρύο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τυριά, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

3
Τέλος

Προσθέτουμε στη σάλτσα τις ταλιατέλες, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

προηγούμενο
Σουπιές σαγανάκι
επόμενο
Κεφτεδάκια σπετσοφάι
προηγούμενο
Σουπιές σαγανάκι
επόμενο
Κεφτεδάκια σπετσοφάι