Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι για χωριάτικο ψωμί
-
2 φακελάκια Ξηρή μαγιά
-
1 κ.γ. αλάτι
-
5 κ.σ. ελαιόλαδο
-
3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
200 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
-
1 κ.γ. θυμάρι
-
Πληροφορίες
Φουρνίστε το και φτιάξτε μεζεδάκια ,μπρουσκέτες και ότι σας κάνει όρεξη.
Βήματα
1
Τέλος
|
Στο ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε 7-8 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες (ενεργοποιείται δηλαδή η μαγιά). |
2
Τέλος
|
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά, τα λάδι, το υπόλοιπο νερό και λίγο-λίγο το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας με τα χέρια μας. Συνεχίζουμε να πλάθουμε μέχρι να προκύψει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε τις ελιές και το θυμάρι και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 40 λεπτά και να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. |
4
Τέλος
|
Ζυμώνουμε απαλά ακόμα μια φορά τη ζύμη να φύγει ο αέρας και την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Την χωρίζουμε σε 3 μέρη. |
5
Τέλος
|
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε 3 μακρόστενες φόρμες και τοποθετούμε μέσα τα 3 κομμάτια ζύμης. |
6
Τέλος
|
Ψήνουμε για 40-50 περίπου λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει ωραίο χρώμα. |