Υλικά
-
Για το τζατζίκι
-
2 αγγούρια, χωρίς τα σπόρια, σε κύβους
-
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-
1 κ.γ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
-
2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί )
-
1 φλιντζάνι γιαούρτι στραγγιστό
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Για το κρεμμύδι τουρσί
-
1 ½ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-
Για τα σουτζουκάκια
-
1 κιλό κιμά αρνίσιο και μοσχαρίσιο, μισό μισό
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-
1 κ.σ. σπόροι κόλιανδρου σπασμένοι
-
3 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
-
2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κεμπάπ
-
πίτες ή ψωμάκια για το σερβίρισμα
Πληροφορίες
Ιδανικός μεζές για την παρέα, φτιάξτε το εύκολο κρεμμύδι τουρσί , επίσης διαφορετικό τζατζίκι και απολαύστε το.
(Visited 687 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Για το τζατζίκιΚόβουμε σε κυβάκια το αγγούρι, προσθέτουμε το σκόρδο, δυόσμο, μαϊντανό, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. |
2
Τέλος
|
Για το κρεμμύδι τουρσίΣε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. |
3
Τέλος
|
Για τα σουτζουκάκια σχάραςΒάλτε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώστε πολύ καλά μέχρι και 10 λεπτά. |
4
Τέλος
|
Πλάστε σε σουτζουκάκια κεμπάπ και ψήστε σε ένα σχαροτήγανο ή στο γκριλ σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά και σερβίρετε με το τουρσί, το τζατζίκι και πίτες. |