0 0
Κεφτεδάκια τηγανητά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
200γρ. Χοιρινός κιμάς από σπάλα η λαιμό
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο) και μια πρέζα αποξηραμένο (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα

Κεφτεδάκια τηγανητά

με χοιρινο και μοσχαρισιο κιμα

Κουζίνα:

τα λατρεύουν όλοι

  • 00'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το απόλυτο ορεκτικό, κεφτεδάκια τηγανιτά και σας δίνω την πιο νόστιμη συνταγή. Αγοράστε καλό κιμά και ζυμώστε.

(Visited 3.618 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά (για περίπου 5-10 λεπτά). Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σταθερό και εύπλαστο προσθέστε ελάχιστη φρυγανιά. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

2
Τέλος

Βγάλτε το μείγμα για τους κεφτέδες από το ψυγείο και πλάστε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού (ή μεγαλύτερο αν προτιμάτε).

3
Τέλος

Πασπαλίστε τα ελαφρά με το αλεύρι φροντίζοντας να τα τινάζεται για να φύγει το περιττό. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.

4
Τέλος

Ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος για τα ελληνικά κεφτεδάκια είναι το τηγάνισμα τους. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε παρτίδες των 10-15 κάθε φορά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα απ'όλες τις πλευρές.

5
Τέλος

Ιδανικά σερβίρονται ως ορεκτικό ( μεζές ) με τζατζίκι και πίτα ή ως κυρίως πιάτο με λίγο ρύζι μπασμάτι και μια ελληνική χωριάτικη σαλάτα.

προηγούμενο
Πατατοκεφτέδες
επόμενο
Πίτες για σουβλάκια
προηγούμενο
Πατατοκεφτέδες
επόμενο
Πίτες για σουβλάκια