0 0
Χοιρινό ψητό τραβηγμένο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 κιλά χοιρινή σπάλα ή λαιμός, χωρίς κόκκαλο
50 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. σπασμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. χοντρό αλάτι θαλασσινό, κατά προτίμηση
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
ψωμάκια μπριός ή για σάντουιτς ή για μπέργκερ
Για τη σάλτσα BBQ
1/4 φλιτζανιού μηλόξιδο
4 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. ουίσκι
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 πρέζα τσίλι σε σκόνη ή μπούκοβο
Για τη λαχανοσαλάτα
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κ.σ. μηλόξιδο
1/2 κ.σ. μουστάρδα της επιλογής σας
1/2 ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο
1 μεγάλο καρότο χοντροτριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χοιρινό ψητό τραβηγμένο

σε σαντουιτς

κολάσιμο

  • 07ω 15'
  • Για 5
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα BBQ

  • Για τη λαχανοσαλάτα

Πληροφορίες

Share

Άλλη μια συνταγή για χοιρινό ψητό με σάλτσα μπάρμπεκιου που θα κολάσει πολύ κόσμο. Σας περιμένει να την φτιάξετε.

(Visited 1.425 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε 2 λίτρα νερό ανακατεύουμε 130 γρ. αλάτι το φέρνουμε σε σημείο βρασμού, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλάτι και το αφήνουμε να κρύωσει. Βάζουμε το κρέας μέσα στην άλμη, εάν δεν το σκεπάζει η άλμη αφού το βάλουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες φροντίζουμε να το μετακινούμε.

2
Τέλος

Βγάζουμε το κρέας από την άλμη και το στεγνώνουμε. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Τρίβουμε με τα χέρια μας το μείγμα μπαχαρικών πάνω σε όλο κρέας και το βάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για άλλες 8 ώρες.

3
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί ή γάστρα και το ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 7 περίπου ώρες (ή αν έχετε θερμόμετρο, μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του στους 90 βαθμούς περίπου). Μετά τις 4 ώρες, σκεπάζουμε το ταψί. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.

4
Τέλος

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα BBQ ανακατεύοντας απλά τα υλικά.

5
Τέλος

Φτιάχνουμε τη λαχανοσαλάτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το ξίδι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Εάν θέλετε εδώ προσθέστε και το κρεμμύδι.

6
Τέλος

Βάζουμε το χοιρινό με λίγη από τη σάλτσα BBQ και τη λαχανοσαλάτα μέσα στα ψωμάκια και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Μπριζόλες λαιμού με σάλτσα μουστάρδα μέλι
επόμενο
Σουτζουκάκια ψητά με 2 κιμάδες, εύκολο κρεμμύδι τουρσί
προηγούμενο
Μπριζόλες λαιμού με σάλτσα μουστάρδα μέλι
επόμενο
Σουτζουκάκια ψητά με 2 κιμάδες, εύκολο κρεμμύδι τουρσί