1 0
Σοκολατόπιτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

125 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
4 αυγά
100 γρ. βούτυρο τύπου μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. κακάο, συν λίγο για το ταψί
1 κ.σ. κονιάκ
Για το γλάσο
125 γρ. κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml γάλα

Σοκολατόπιτα

με γλασο

Κουζίνα:

σοκολατό...αμάν...

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το γλάσο

Πληροφορίες

Share

Έχουν γίνει πλέον θεσμός , οι σοκολατόπιτες έχουν μπει για τα καλά στα σπίτια των ελλήνων. Σας δίνω άλλη μια πρόταση!

(Visited 1.008 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

2
Τέλος

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίχνουμε και το κονιάκ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.

3
Τέλος

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ταψί 25 εκ. περίπου και απλώνουμε μέσα το μείγμα από το μπολ του μίξερ. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη μπήγοντας στη σοκολατόπιτα τη λάμα από ένα μαχαιράκι. Αν βγει στεγνή, η σοκολατόπιτα μας είναι ψημένη. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τη μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

4
Τέλος

Για το γλάσο

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ρίχνουμε το βραστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η κουβερτούρα και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

5
Τέλος

Γλασάρουμε με το ζεστό γλάσο τη σοκολατόπιτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Όταν κρυώσει και έχει στερεοποιηθεί το γλάσο την κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Σπετζοφάι
επόμενο
Μοσχάρι στιφάδο
προηγούμενο
Σπετζοφάι
επόμενο
Μοσχάρι στιφάδο