Υλικά
-
400γρ. κουβερτούρα
-
1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
4 αυγά
-
μισή κούπα ζάχαρη
-
2 κ.σ. κακάο
-
1 κούπα λάδι
-
1 βανίλια
-
1 κούπα γάλα εβαπορέ
-
Για το σιρόπι
-
1 1/2 φλιτζάνι νερό
-
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-
Για το γλάσο
-
200γρ. σοκολάτα γάλακτος
-
200γρ. κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. μέλι
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το λάδι μέχρι να ασπρίσει λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα, στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, τα αυγά την βανίλια και το γάλα. |
2
Τέλος
|
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τη προσθέτουμε και αυτήν στο μέιγμα, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. |
3
Τέλος
|
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου. |
4
Τέλος
|
Για το σιρόπιΣε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρει βράση και για 5 λεπτά ακόμη. |
5
Τέλος
|
Όταν βγει η σοκολατόπιτα ρίχνουμε το σιρόπι με προσοχή, να είναι ζεστή η σοκολατόπιτα και κρύο το σιρόπι ή το αντίστροφο. |
6
Τέλος
|
Για το γλάσοΛιώνουμε τη σοκολάτα μέσα στην ζεστή κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μέλι. Τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα την σοκολατόπιτα για να απορροφήσει καλά το γλάσο και περιχύνουμε. |