Υλικά
-
1 πακέτο σπαγγέτι
-
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 μικρή καυτερή πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
-
200 γρ. μανιτάρια άσπρα, κομμένα σε φέτες
-
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε κομμάτια
-
3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Σε όσους αρέσει το σκόρδο, εδώ ο συνδυασμός με τα δυο διαφορετικά μανιτάρια θα απογειώσει την γεύση του πιάτου.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους, να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε και τον μαϊντανό. |
2
Τέλος
|
Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε. |