Υλικά
-
Για τη σάλτσα
-
1 στραγγιστό γιαούρτι
-
1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
-
1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
-
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
Για τα quesadillas
-
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
-
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
-
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους
-
200 γρ. απάκι ψιλοκομμένο ή χωριάτικο λουκάνικο
-
1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη (περίπου 1 φλιτζάνι)
-
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
-
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
½ κουταλάκι πιπέρι
Πληροφορίες
Ήρθε η ώρα να μας βγει το απωθημένο και να φτιάξουμε μια ωραία εκδοχή της σκεπαστής, αλλά με γεύση και άρωμα Kρήτης.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την φέτα, τη γραβιέρα, το απάκι, το αγγούρι, την ντομάτα και τις ελιές. Συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψεκάζετε με λίγο λάδι. Προσθέστε περίπου ½ φλιτζάνι από το μείγμα με το απάκι ή το λουκάνικο και των τυριών στο μισό μιας από τις πίτες και βάλτε μία από πάνω. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες πίτες . |
3
Τέλος
|
Αφήνουμε δύο λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και το μείγμα των τυριών να λιώσει. |
4
Τέλος
|
Κόβουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και λίγα από τα ψιλοκομμένα λαχανικά που έχετε κόψει . |