Υλικά
-
1 κιλό κιμά από μοσχάρι
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
-
1/2 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
-
150 γρ. κέτσαπ
-
1 ½ κ.γ. κρέμα βαλσαμικό πορτοκάλι
-
1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
-
1 κ.γ. μουστάρδα
-
8 φέτες ψωμί της επιλογής σας
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Χορταστικό, νόστινο και διαφορετικό, δοκιμάστε το η σερβίρετε το ώς μεζέ. Το συνταρακτικό Sloppy Joe, το χάμπουργκερ που θα δεις να τρώνε σε όλα τα εστιατόρια του δρόμου στις ΗΠΑ.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε περίπου 5 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα. |
2
Τέλος
|
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει ο κιμάς χρώμα. |
3
Τέλος
|
Προσθέρουμε την κέτσαπ με το ξύδι και τη μουστάρδα στον κιμά. Αλατοπιπερωνούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται, μέχρι ο κιμάς να μείνει με μια πηχτή σάλτσα. Μόλις τον σβήσουμε ενσωματώνουμε και την κρέμα βαλσαμικού. |
4
Τέλος
|
Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού και απλώνουμε πάνω τους τη σάλτσα του κιμά. |