Υλικά
-
2-3 φλ. διάφορα ξερά φασόλια μουσκεμένα από το βράδυ
-
10 ντοματίνια
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/4 φλ. πιπεριές ψιλοκομμένες
-
1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για τη σάλτσα
-
1-2 κ.σ. ταχίνι
-
4 κ.σ. λευκό κρασί
-
6 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
-
ελαιόλαδο
Πληροφορίες
Οσπριοσαλάτα φούλ θρεπτική μαζί με την σάλτσα ταχίνι,προτείνετε και σε περίοδο νηστείας.
(Visited 414 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Στραγγίστε τα όσπρια, βάλτε τα σε κατσαρόλα, προσθέστε νερό κρύο και αφήστε να πάρουν βράση. Βράστε 5΄ και στραγγίστε. Βάλτε πάλι στην κατσαρόλα φρέσκο νερό και όταν πάρει βράση, χαμηλώστε και σιγοβράστε 35΄ ή όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν. |
2
Τέλος
|
Στο μπλέντερ βάλτε το ταχίνι, το κρασί, 6 κουταλιές λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ελαιόλαδο. Δοκιμάστε, διορθώστε τη γεύση και αν είναι πηχτή, προσθέστε ελαιόλαδο ή λεμόνι. |
3
Τέλος
|
Σε γαβάθα βάλτε τα όσπρια, τα ντοματίνια ,τις πιπεριές και το μαϊντανό. Περιχύστε με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά με τα δάκτυλα. Αφήστε στο ψυγείο 1-2 ώρες, προτού να σερβίρετε. |