Υλικά
-
300 γρ. κριθαράκι χοντρό
-
150 γρ. φέτα
-
300 γρ. ντοματίνια
-
1/3 φλιτζάνι ελιές
-
2 - 3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
-
3 κ.σ. περίπου ελαιόλαδο
-
λίγο φρέσκο θυμάρι
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1/2 κ.γ. τσίλι (προαιρετικά)
-
2-3 κ.σ. πέστο βασιλικού
Πληροφορίες
Είναι μεσογειακό, είναι θρεπτικό και το ορίζεις και ώς κυρίως πιάτο. Φτιάξτε το χειμώνα καλοκαίρι, με λίγα λόγια δεν έχει εποχή.
(Visited 600 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Κόψτε τη φέτα σε μικρούς κύβους. |
3
Τέλος
|
Σε ένα μικρό ταψάκι ψήστε τα ντοματίνια και τις ελιές αφού προσθέσετε ελαιόλαδο, βαλσάμικο και τα φύλλα από το Θυμάρι. |
4
Τέλος
|
Ψήστε για 25 - 30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της τομάτας. |
5
Τέλος
|
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε και ανακατέψτε με τη σάλτσα πέστο και το τσίλι. |
6
Τέλος
|
Προσθέστε το ψημένο μείγμα την φέτα και σερβίρετε. |