0 0
Ρυζόγαλο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για 4 άτομα
1 φλιτζάνι ρύζι Arborio (πολύ καλά πλυμένο)
6 φλιτζάνια γάλα πλήρες
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ.γ. βανίλια
ξύσμα από μία φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)
1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό στέβια (ή 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη)
κανέλα για πασπάλισμα

Ρυζόγαλο

με βανιλια

Κουζίνα:

αγαπημένο...

  • 27'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για 4 άτομα

Πληροφορίες

Share

Κλασική και εύκολη συνταγή για ρυζόγαλο.

(Visited 367 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το ρύζι, την κανέλα, τη βανίλια, το ξύσμα (αν χρησιμοποιούμε) και στέβια (ή ζάχαρη) και θερμαίνουμε.

2
Τέλος

Όταν αρχίσει να βράζει μειώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην καεί το γάλα. Μετά από πέντε λεπτά αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

3
Τέλος

Όταν έχουμε ένα παχύ, με κρεμώδη υφή μείγμα, το βγάζουμε από τη φωτιά.

4
Τέλος

Μοιράζουμε το μείγμα σε πιατάκια ή σε μικρά μπολ και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα. Τρώγεται ζεστό, ελαφρά χλιαρό ή ακόμα και διατηρημένο στο ψυγείο.

προηγούμενο
Γιομίδια Φαρσάλων
επόμενο
Σπαγγέτι με αυγά αχινού
προηγούμενο
Γιομίδια Φαρσάλων
επόμενο
Σπαγγέτι με αυγά αχινού