Υλικά
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
350 γρ. ρύζι για ριζότο όπως αρμπόριο η Καρολίνα
-
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
-
4 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κοτόπουλο ή ζωμό λαχανικών
-
200 γρ. πράσινα σπαράγγια, τα πάνω τρυφερά τους μέρη
-
1 φλυτζάνι αρακά νωπό ή κατεψυγμένο
-
Ξύσμα από 2 λεμόνια
-
2 κ.γ. φρέσκα φύλλα βασιλικού - ψιλοκομμένα
-
3-4 κ.γ. βούτυρο (προαιρετικό)
-
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Ανοιξιάτικο ριζότο, γεμάτο γεύση και άρωμα. Δοκιμάστε το στην εποχή του.
(Visited 153 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 4 - 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. |
2
Τέλος
|
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει. |
3
Τέλος
|
Σβήστε με το κρασί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε τα κάτω μέρη από τα σπαράγγια το ζεστό ζωμό και ανακατέψτε. |
5
Τέλος
|
Μετά από 15 λεπτά προσθέστε τον αρακά, τα υπόλοιπα σπαράγγια, το ξύσμα λεμονιού και τον βασιλικό στο ριζότο, και ανακατέψτε. Το ριζότο θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέστε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως. |