Υλικά
-
1 ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
-
2 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
-
1 ¾ φλιτζανιού αποβουτυρωμένο γάλα
-
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
Πληροφορίες
Φτιάξτε τις δικές σας σπιτικές βάφλες και κάντε το δικό σας παιχνίδι.
(Visited 614 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Κοσκινίστε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ. |
2
Τέλος
|
Ανακατέψτε όλα τα υγρά συστατικά, εκτός από τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
3
Τέλος
|
Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. |
4
Τέλος
|
Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και ανακατέψτε ελαφρώς. Θα υπάρχουν ακόμα μερικά μικρά κομμάτια. Προσθέστε απαλά στα χτυπημένα ασπράδια (μαρέγκα ) μέχρι να συνδυαστούν. Βάλτε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο. |
5
Τέλος
|
Θερμαίνεται την βαφλιέρα και ψήστε τις βάφλες σας. |